Направиха Mercedes от тухли

Mercedes от тухлиКитайският художник Дай Юн от град Сиан намери странно приложение на червената тухла като направи от въпросния материал Mercedes Benz в реални размери. Произведението е толкова близко до реалната кола, че трудно може да се различи, ако човек не се приближи до него.

Скулптурата е изложена в шанхайския парк на изкуствата. Автомобилът е направен от червена тухла, цимент и стомана. Авторът не само е успял да копира едно към едно външния вид на колата до най-малкия детайл, но също така и интериорът, както и педалите, волана и други, предават то fakti.bg.

Всички елементи на Mercedes Benz са като истински. Единственият минус на произведението на Юн е, че не може да се движи. Между впрочем авторът не изключва възможността някога в каменния автомобил да постави истински двигател.

Юн не за първи път прави кола от червена тухла. През 2011 г. той е създал BMW, което тежи 6.5 тона. Произведението е обявено за продажба на стойност 100 000 USD, но така и не се е намерил купувач. „Как може малко тухли и цимент да струват повече от един истински автомобил”, коментират критици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *