Направиха зимни гуми за скорост от 360 км/ч

ПоршеКолкото и да са строги мерките, които да ограничават скоростта по пътищата, има една немалка група от водачи на МПС-та, които са фенове на високите скорости. С все повече увеличаващи се максимални скорости, производителите на гуми като Continental срещат и все по-увеличаващи се предизвикателства. Широкият кръг от различни свръх мощни автомобили създават специални изисквания към представянето и издръжливостта на гумите.

Като резултат, конвенционалните гуми не успяват да отговорят на стандартите на тунинг сектора и ултра спортните автомобили. Което не е изненадващо, като се има предвид какви трябва да са изискванията към технологични решения за повишаване на представянето на ултра спортни автомобили, които още при напускането на завода са създадени за скорости от 300 км/ч, предават от fakti.bg.

Летните високоскоростни гуми за гореописаните мощни автомобили са доста, но много от тези коли се използват и през зимата. Хората от Continental бяха тези, които през 2000 година разбиха максималната позволена скорост за зимни гуми с модел одобрен до 240 км/ч. Зимната спортна гуми ContiWinterContact TS 830 P, специално адаптирана към системите за стабилизиране на автомобила, се оказа подходяща за особено високите изисквания на двигателите на автомобили като Porsche 911 или Maserati GranSport Coupé.

Тази зима, легендарния модел ще бъде заменен с още по-спортния, динамичен и безопасен WinterContact TS 850 P. Фокусът е върху изключително взискателния сегмент 19-23 инча или U-UHP (ултра гуми за върхови постижения), а иновацията представлява първата в света серийно произведена гума, одобрена за скорост от 360 км/ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *