МУСТАФА КАРАДАЙЪ Е НОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

mustafa-karadaijy-371352

Доган с първа публична проява от опита за покушение преди три години

Деветата Национална конференция на ДПС, проведена на 24 април, избра единодушно Мустафа Карадайъ за председател на партията. „С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път“, заяви след избора си развълнуван Карадайъ. Новият председател благодари на почетния председател Ахмед Доган за доверието. До рокадата се стигна, след като на Бъдни вечер Лютви Местан беше отстранен, а преди това остро разкритикуван заради декларацията на ДПС в подкрепа на Турция, определена като „гаф“.

Конференцията на ДПС започна с пристигането в залата на почетния председател на партията Ахмед Доган, който беше посрещнат с бурни аплодисменти и ставане на крака. Ахмед Доган се появи публично за първи път след опита за покушение срещу него преди три години и избра да остане в една от ложите в залата, да се усмихва и маха на делегатите, но посланията му да бъдат представени от Филиз Хюсменова.

В залата така и не се появи Делян Пеевски. И без него обаче конференцията започна със слово на Юнал Лютви, който без да споменава името на Лютви Местан, посочи, че Доган е дал на партията силен урок по демокрация.

„Нашата партия успя да се утвърди като една от политическите партии, без която не може да бъде решен нито един национален въпрос, касаещ българското общество днес и утре. Нашата партия е последователна и предвидима политическа сила – защитавайки интересите на своите избиратели, тя защитава интересите на цялото българско общество. И неслучайно останалите политически партии желаят да участват съвместно с ДПС в управлението на държавата“, заяви Юнал Лютфи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *