МУСТАФА КАРАДАЙЪ: АКО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ПОДАВА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Karadaya bgnes

Депутат от Обединените патриоти нарече ДПС хлебарки и се закани да ги смачка

Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство – така е в нормалните демокрации. Е, ние сме в България. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС. В нормалните демокрации националисти не се допускат до властта, но ние в България виждаме точно обратното-толериране и опити за подражание.

Докато председател на комисия и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността, категоричен бе лидерът на ДПС. Мустафа Карадайъ обясни, че е направил опит за съпоставка как е в Европа, в истински демократичните държави и каква е картината пред нас. Той заяви, че исканата оставка на Симеонов от ДПС не е от вчера.

Мустафа Карадайъ обясни, че вчера народен представител на ОП се е опитал да внушава от трибуната на НС, че може да препоръчаме модела на патриотите за Европа на Европа. „Това беше по време на гласуването на оставка на народен представител от ГЕРБ. Самото решение за тази оставка беше правилно, защото той прекрачи граници, заплаши журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това Валери Симеонов направи същото. Когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта. Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии“, посочи Мустафа Карадайъ.

„А Красимир Велчев”, попита Карадайъ и посочи, че е недопустимо председател на комисия да използва езика на омразата и да разделя. Вместо да се коригира той използва медиите, за да отправя свои внушения“, подчерта лидерът на ДПС. Той изтъкна, че ГЕРБ мълчи, но това мълчание ги прави съучастници, защото по този начин позволяват езика на омразата, ксенофобията, заплахите на медии и ограничаване на свободата на словото. По този начин демокрацията е заплашена, според ДПС и тя трябва да бъде защитена. От ДПС няма да се уморим да поставяме тези въпроси, допълни той. Той повтори позицията на ДПС от след изборите е същата, че изборните резултати са дали възможност на ГЕРБ да поеме управлението на страната, но в никакъв случай тази отговорност не включва националисти във властта.

„Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред.“ Това заяви депутатът от ОП Валентин Касабов, предаде БГНЕС. „Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев – бел.ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. вид хлебарка), които щъкат нагоре надолу много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, каза още Касабов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *