МОН СТАРТИРА ДВА НОВИ ПРОЕКТА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 187 МИЛИОНА ЛЕВА

mon BGNES

До края на ноември ще бъдат обучени 1500 учители

МОН обяви два нови проекта – „Образование за утрешния ден“ и „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“.

Първият проект ще се изпълнява за 3 години. Заложените средства са за близо 105 млн. лева, съобщи на пресконференция заместник-министърът на образованието Деница Сачева. С парите ще могат да се закупуват интерактивни дъски, маси за детски градини, таблети, проектори, специализирана техника за деца със специални образователни потребности. Ще бъде внедрена облачна среда с образователно съдържание.

Вторият проект е на стойност 82,5млн.лева и ще се изпълнява 30 месеца. Очаква се да се включат 1500 детски градини от цялата страна и общо 50 000 деца. Предвидени са средства за назначаване в детските градини на 300 психолози, логопеди, ресурсни учители, медиатори, социални работници, помощник-възпитатели. Ще бъде осигурена възможност учителите чрез игрови модели да установят потенциални обучителни затруднения при децата. До края на ноември ще бъдат обучени 1500 учители, които могат да прилагат метода, съобщиха още на пресконференцията от образователното министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *