МЛАДЕЖИТЕ В САЩ МАСОВО НЕ ОДОБРЯВАТ ТРЪМП И ПОСОКАТА, В КОЯТО ВОДИ СТРАНАТА ИМ

Plakat trump BGNES

85% от анкетираните се съгласяват, че правителството е подвластно на различни лица и групи, представляващи интересите на крупния бизнес
По-голямата част от младите американци не одобряват политиката на Тръмп и не смятат, че в момента САЩ се движат в правилната посока. За това свидетелстват публикуваните в понеделник резултати от анкетата, проведена от телевизия Ен Би Си и социологическата агенция „ДженФоруърд“. Според 63% от родените след 2000-та година, САЩ в момента следват неправилен курс. На противоположно мнение са едва 18% от запитаните, а други 18% заявяват, че нямат мнение по въпроса.

По отношение на политиката на Тръмп като президент на страната им, отново 63% от анкетираните юноши са критично настроени към действията на държавния си глава. Същевременно 19% се изказват в негова подкрепа, а 17% отказват да дадат оценката си.

Скептично е младото американско общество и за действията на американския Конгрес в момента. Едва 12% от младежите одобряват решенията на законодателите, а 61 на сто от запитаните заемат противоположната позиция. На запитване коя политическа партия все пак биха избрали да подкрепят на предстоящите тази година избори за нов състав на Конгреса, всеки втори се изказва в полза на Демократическата партия.

В проучването на общественото мнение са взели участие 1844 човека. То е било проведено между 13 и 16 януари тази година.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *