Мистерия около произхода на Владимир Путин

Етикети: , , , , ,

Владимир ПутинМистерия около произхода на Владимир Путин, крият корените му преди 1917

Около произхода на първия човек на Кремъл има много теории, но всички те започват от 1917 година. Къде и какъв е бил рода на Владимир Путин преди годината на руската болшевишка революция?
Дядото на Владимир Путин, Спиридон, излиза на историческата сцена по време на Руската революция през 1917-та година.

След червения октомври той е работил като личен готвач на Владимир Илич Ленин, след това на съпругата му Надежда Крупская, а към края на двадесетте години и като готвач на Йосиф Сталин. По – късно е работил в къщата, която принадлежала на Московския комитет на комунистическата партия на СССР, твърди неговият племенник, който често ходел там заедно с него.

Въпреки това, преди Спиридон Путин, за когото по времето преди революцията знаем само, че е роден през 1879 г. и се предполага, че е от Тверска област, която уж е напуснал на 15 години, за да се премести в Санкт Петербург и да стане готвач, няма нито една забелязана личност под това име никъде на територията на цялата Руска империя.

Никой не знае кои са му родителите, къде са родени, с какво са се занимавали, как са се наричали. Фамилия Путин е пълна мистерия! Звучи невероятно, че президентът на най-голямата държава в света и една от най-мощните световни сили не знае кой е бил прадядо му, но колкото и да звучи странно, вярно е!

Благодарение на тази ситуация в момента се тиражират различни теории за произхода на Владимир Владимирович Путин. Едните го прославят, други го нападат, но общо за всички е, че такива неоснователни спекулации са създадени или от теоретиците на конспирацията, които ирационално мразят Русия или от хората, които я обичат и с всички сили търсят някакъв смисъл в тази нелепост на времето, в което живеем.

Една от тези теории е тази, която твърди, че неговите предци по произход са сърби: И наистина, името Путин и днес се среща в Сърбия. Всъщност, най-добрият приятел от детството на популярния Обрадович е някой, известен като Никола Путин, чиито предшественици по време на Голямото преселение са се преселили от Космет.

Семейната история за сръбския произход на Путин твърди, че един клон от това семейство се е опитал да пробие през Карпатите в Русия, а дядото на Олга Путин по време на Първата световна война се присъединява към сърбите в Русия, пишат от tocka.com.mk.

Руската патриотична версия, която изгражда образа и делото на шефа на Кремъл, няма връзка със сърбите, но няма и връзка с истината. Всъщност, последователи на Владимир Владимирович стигнали до заключението, че той невероятно много прилича на княз Михайло Тверски от династията Путянин, който е един от клоновете на Рюрикович. В крайна сметка, двамата са ниски и имат подобен нос.

Като доказателство в подкрепа на тази теза се посочва и историческия факт, че незаконните деца на членове на големите семейства обикновено получават съкратена версия на името на баща си и се цитира примера за писателя Пнин, който е бил незаконно дете на маршал Репнин, Бецк, който води произхода си от известните Трубецк, Гриб, който произхожда от Грибоедов и така нататък.

Ако това е вярно, тогава Владимир Путин би могъл да бъде в кръвно родство с голяма част от европейските благородници и кралски домове от Стария континент. Руските националисти имат теза, че Путин произхожда от френската династия Валоа, което се вижда от неговата физическа прилика с крал Луи Xll, но това може да се тълкува и като подтеза на предходната.

Някои американски християнски фундаменталисти имат свои собствени идеи и твърдят, че Спиридон Путин бил в някаква връзка с Григорий Распутин. Връзката между тях е или роднинска (в който случай Спиридон само премахнал представката Рас, за да избегне катастрофата в новосформираната Болшевишка държава през 1917 г., когато изплува на повърхността) или окултно признание на Распутин, който е бил „обсебен от демон.“

Доказателствата, с които те подкрепят това, са милион, но всички са толкова абсурдни, че не ни остава нищо друго, освен да си изградим собствена хипотеза, или пък да се надяваме руският държавен глава сам да открехне някои от тайните на фамилията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *