МИНИСТЪР РЕВИЗОРО: ПОЕХ ПОСТА, ЗА ДА НЕ ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Emil Dimitrov bgnes

Според бъдещия министър на околната среда и водите „ако даваш вода- отиваш в затвора, ако не даваш – хората остават без работа“

Приех поста, за да няма напрежение и правителството да изкара целия мандат. Това коментира Емил Димитров-Ревизоро, който беше номиниран на Коалиционния съвет в МС за заместник на Нено Димов. „Очевидно е, че ще трябва да се плати много скъпа цена, очевидно е, че всички са решили, че трябва аз трябва да я платя. Не изгарям от желание, но ако някаква работа трябва да се свърши ще я свърша.

Попитан защо е приел номинацията, той отговори: „Ако искате предсрочни избори, правете ги, аз не искам.“ Ако искаме да има напрежение между малкия и големия коалиционен партньор, можем да го създаваме, допълни Емил Димитров и сподели, че той лично не иска подобно напрежение.

Ревизоро подходи с ирония към журналистическите въпроси. Имам план до 2070 първото полугодие, каза Димитров, пояснявайки, че за второто полугодие на 2070 още мислел.

Запитан как ще коментира оставката на Нено Димов – Димитров заяви, че „първата му работа е да се разведе с жена си, да приключи всички сметки и да ги подари на децата си, за да не дойде някой утре и да им го вземат, и като съм с една карта от 1000 лева в нея, ще отида в министерството като ме задържат да няма какво да вземат поне на децата. Какво да мисля – отивам работа, трябва да се случи “.

Ревизоро заяви, че все пак ще му се наложи да види дали е източен язовирът, ако да – как . Откога е така проблемът. „Ако не даваме вода на бизнеса, значи ли че трябва да отиде в чужбина. Защото, ако даваш вода- отиваш в затвора, ако не даваш- хората остават без работа. Един ден казват искаме вода, на другия – искаме парно, на третия – искаме работа.Трябва да се търси баланс между бизнеса и работата“.

Емил Димитров е категоричен, че всички заводи като „Стомана“ в страната трябва да си намерят собствени водоизточници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *