МИНИСТЪР МОСКОВ ДАВА ОБЯСНЕНИЯ ЗА СКАНДАЛА С ВАКСИНИТЕ

Moskov bgnes

МЗ сезира прокуратурата за паниката с ваксините; обвиняват го, че сам е съботирал търга, за да не се яви никой

Депутатите викат спешно здравния министър Петър Москов, който да обясни в парламента скандала с ваксините. Още вчера народните от БСП и ДПС заявиха, че ще инициират вот на недоверие срещу правителството заради цялостната политика на Москов в сферата на здравеопазването. Министър Москов от своя страна се надява спекулациите с ваксините да престанат, защото всяват паника сред родителите.
Очаква се да стане ясно и дали други партии от опозицията ще подкрепят вота.

Междувременно зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков съобщи, че Министерството на здравеопазването ще сезира прокуратурата за паниката около скандала с ваксините от Турция. „Политическите атаки ще продължат. Проверката на прокуратурата е добре да бъде направена, за да бъдат изчистени всички съмнения“, каза Шарков.

Нови съмнения обаче провокира обвинението на бившият директор на болницата „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев, който заяви, че Петър Москов сам е предизвикал ситуацията, никой да не се яви на търга за ваксините. По думите му на 29 декември 2014 г. здравният министър е обявил обществена поръчка за комбинирани ваксини с краен срок за явяване на кандидатите – 12 февруари, при положение че производството на ваксините изисква 18 месеца предварителна заявка.

„Самият господин Москов е създал такава ситуация, при която предварително е ясно, че няма кой да се яви на този търг“, коментира д-р Дечев и допълни, че след като кандидати не се явяват, се появява остра нужда от комбинирани ваксини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *