МАРЕШКИ ПОИСКА ОТПАДАНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯ ИМУНИТЕТ

Mareshki bgnes

Искането на имунитет се е превърнало в обществен линч, според лидера на Воля.

Отпадане на депутатския имунитет предложи лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки. За внасяне на инициативата са нужни 60 подписа, а партията на Марешки има 12 депутати. „Вярвам, че ще се намерят почтени хора сред вас, които да подпишат това предложение. За нас този имунитет няма никакъв смисъл. У нас той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация“, смята Марешки.

Според него в България имунитетът се използва основно за дискредитиране. Когато се докаже, че не е имало никакви основания за сваляне на имунитета, моралната компенсация за нанесените щети върху името на човека, липсват, обясни депутатът. Искането на имунитет се е превърнало в обществен линч, допълни Марешки, който няколко пъти е минавал процедурата по снемане на имунитета му.

Ние от Воля нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме, изтъкна той. Сега призоваваме и вие да го направите, заяви Веселин Марешки. По мнението му заиграването с имунитета обикновено означава, че едва ли не в парламента са събрани хора, които са виновни за нещо и се крият страхливо зад стените на законодателния орган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *