МАРЕШКИ ОБЯВИ, ЧЕ И „ВОЛЯ“ НАПУСКА ПАРЛАМЕНТА

Mareshki bgnes

Това било част от последователната политика на партията да осветлява лъжите и да сваля маските на фалшивите политици и партии

Депутатите на партия „Воля“ напускат парламента. Новината съобщи председателят на партията Веселин Марешки на брифинг в кулоарите на Народното събрание. Основното последствие от решението ще бъде, че за всяко изискващо кворум решение, коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти ще разчита на ДПС. Без депутатите на Карадайъ коалицията няма да има достатъчно гласове за кворум.

ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 122-ма народни представители. В тази парламентарна сесия осигуряването на кворума често е предизвикателство, особено след като „БСП за България“ отказа да участва в пленарните заседания.

Марешки отказа сега да обяви конкретни причини за излизането на партията от 44-то Народно събрание, но призова решението да се възприеме като част от последователната политика на партията да осветлява лъжите и да сваля маските на фалшивите политици и партии.

По думите му обаче решението не е взето лесно и продължават разговори. Какви обаче за тези разговори Марешки не уточни. Припомняме, „Воля“ разполагат с 12 депутати в Народното събрание, като лидерът им Веселин Марешки е и зам.-председател на парламента.

Марешки обеща днес следобед или в следващите дни да даде повече разяснения по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *