МАКЕДОНИЯ ПРЕМАХВА ПЪРВИЯ ПАМЕТНИК ОТ ЕПОХАТА НА ГРУЕВСКИ

Makedonski pametnik bgnes

Проектът „Скопие 2014“ струва най-малко 700-800 млн. евро на македонския данъкоплатец

Тази нощ от центъра на Скопие бе премахнат един от най-оспорваните паметници от проекта „Скопие 2014“ на режима на бившия премиер на страната Никола Груевски, предава БГНЕС.

С кран бе свален от постамента паметникът на Андон Лазов-Кьосето, който се намираше пред квартала, където се помещават голяма част от съдилищата на страната. Веднага след това паметникът бе натоварен на камион и прехвърлен в складовете на Металургичния комбинат. Работниците, които го премахваха съобщиха, че заповедта е на Общинския инспекторат. Паметникът на Кьосето пред Върховния съд бе поставен през 2014 г.

БГНЕС припомня, че проектът „Скопие 2014“ започна при управлението на предишния премиер на Република Македония Никола Груевски. Този проект напълно промени центъра на Скопие, малкият площад в столицата бе осеян с паметници на герои от античността, а редица фасади, включително на правителствената сграда, превърнати в барок. Всички легендарни личности от ВМРО бяха поставени върху коне. Повечето от тях никога не са били виждани да яздят кон. Според различни изчисления „Скопие 2014“ струва най-малко 700-800 млн. евро на македонския данъкоплатец.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *