МАГИСТРАТИТЕ ОСТАВИХА В АРЕСТА БИВШИЯ КМЕТ НА СТРЕЛЧА

Ivan evstatiev strelcha BGNES

Има доказателства за още 2 обвинения срещу Иван Евстатиев

Съдът в Пловдив решава да остане ли  бившия кмет на Стрелча в ареста. Иван Евстатиев е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.  Делото се гледа в Пловдив, тъй като вчера 15 съдии в Пазарджик си направиха отвод и отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет и бивш прокурор Евстатиев. След като беше задържан, той призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но по думите му всичко било доброволно. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт. В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над ученичката.

Преди да стане ясно, че ще потвърди мярката за неотклонение, стотици жители на Стрелча се събраха пред Пловдивския окръжен съд. те скандираха: „Ти си злодей, откъсна едно красиво цвете“ и „Осъдете го“.

Събрани са доказателства за повдигане на още две обвинения спрямо бившия кмет на Пазарджик и Стрелча – Иван Евстатиев, съобщи прокурорът по делото Димитър Ангелов, цитиран от „Фокус“. Едно от обвиненията ще е за блудство във връзка със същия случай, при който бе изнасилено 16-годишно момиче. Другото за привеждане в безпомощно състояние на непълнолетно лице чрез употреба на алкохол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *