Кубинската посланичка уличи Сидеров в лъжа за воаяжа в Куба

Сидеров в КубаКубинската посланичка Тересита Капоте Камачо заяви, че депутатите от „Атака“, начело с Волен Сидеров, са били в Куба като туристи. Посолството не било ангажирано по никакъв начин с атакисткия воаяж,нито им е уреждало срещи там. Така посланик Капоте опроверга твърденията на депутатите Деница Гаджева(любовница на Сидеров) и на Десислав Чуколов.

Нейно превъзходителство не желае повече коментари с аргумента, че става дума за вътрешни проблеми и не би желала да бъде замесвана, особено в качеството си на дипломат.

В началото на декември 2013 г. в Интернет бяха разпространени снимки на Волен Сидеров, Деница Гаджева и други депутати от „Атака“ на плажа „Варадеро“ край Хавана.

Тогава всички, включително Сидеров, твърдяха, че са били на официално посещение в качеството си на български депутати, членове на Групата за приятелство с Куба.

Гаджева заяви, че в Хавана депутатите са проучвали антиколониалната и здравната политика на Куба и са имали работна среща с местен депутат.

В Куба бяхме на официално посещение. Там се срещнахме с г-жа Йоланда Ферер, която е част от управлението на държавата Куба.“

„Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на република Куба.“

Според депутата Илиян Тодоров, „изследване на корените на колониализма“ е бил поводът за посещението.

Той също твърдеше, че инициативата била осъществена със съдействието на посланика на Куба у нас Тересита Капоте Камачо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *