КРИТИКИ ЗА ХИЛАРИ КЛИНТЪН, ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТРЪМП

donald-trump-hillary-clinton-debate

Независима комисия вижда недостатъци в използването н електронна поща от Клинтън, а 8 души бяха арестувани при многоброен протест срещу кандидатурата на Тръмп за белия дом

Независимата комисия, която разглежда и оценява дейностите на Държавният департамент, издаде доклад, в който остро критикува начина на използване на електронна поща от Клинтън, докато е била на длъжността държавен секретар. Хилари Клинтън е трябвало да разпечата и запази кореспонденцията си от времето на своя мандат или да я е предаде веднага след слизането от поста през февруари 2013-а, а вместо това тя е предоставила файловете близо две години по-късно.

Клинтън отрича в личната си електронна поща да е споменавала класифицирана информация. Темата е една от спорните точки в течащата в момента предизборна кампания за президент в Сащ.

Междувременно сблъсъци и арести на протест срещу кандидата на републиканците за президент Доналд Тръмп в Калифорния. Стотици се включиха в демонстрацията срещу милиардера в град Анахайм. Те носиха плакати „Спрете нациста Тръмп“ и Тръмп е глупак“. След намеса на полицията са арестувани 8 души. Междувременно беше уволнен политическият директор на националната предизборна кампания на Доналд Тръмп – Рик Уайли. Неофициално  причина за освобождаването му е конфликт с ръководителя на кампанията Кори Левандовски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *