КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И ЯВОР НОТЕВ СЕ РЕГИСТРИРАХА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ

karakachanov-notev-press

Каракачанов: Република Македония има само един вариант за влизане в Европейския съюз и той минава през София

Това заяви кандидатът за президент на „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов непосредствено след като заедно с Явор Нотев от „Атака“ внесоха в ЦИК документите си за регистрация като кандидат-президентска двойка. Коментарът касаеше журналистически въпрос за това, на какво би наложил вето, ако бъде избран да влезе на Дондуков 2.

Каракачанов коментира: „Много неща има, на които трябва да се налага вето. Примерно на влизането на Турция в Европейския съюз, ясно и категорично, Турция няма място в ЕС. И на всякакви други конюнктурни и лобистки закони, които парламентът прокарва“.

Според него е възможно битката за президентството да разклати управляващото мнозинство, в което влиза и Патриотичния фронт. „В момента е необходима консолидация, разум и най-вече мисъл за интересите на България, а не за партийни дивиденти“, заяви кандидатът за президент и допълни, че а ко ГЕРБ се опитат да манипулират изборите, това може да разклати, дори да взриви управлението на страната. Ако всичко е джентълменско и нормално, каквото трябва да бъде, не би следвало да има проблеми, коментира още Красимир Каракачанов.

„Настроенията в обществото показват, че шансовете за балотаж на нашата кандидат-президентска двойка са огромни. Ние имаме ясни тези, ясни послания, ясни позиции, така че който и да е кандидатът на ГЕРБ, това не ни притеснява“, заяви Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *