КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ЩЕ ПРОВЕДЕМ ПРЯК ИЗБОР ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП

Ninova bgnes

На лидера на БСП Корнелия Нинова ѝ трябва време за анализ на резултатите. За момента голямата тревога на столетницата е ниската избирателна активност. Резултатите били урок за всички политици и затова защо хората не ги харесват. Ниската активност прави значим купения, корпоративния вот, каза тя.

Продължаваме напред със същите сили, обърна се Нинова към избирателите на БСП. Не е вярно, че ядрото на БСП не е излязло да гласува, ние имаме 450 005 гласа, това е ядрото на БСП и БСП излезе да гласува на тези избори, категорична е Нинова. Имаме увеличение на гласовете, увеличаваме броя на депутатите си, посочи още лидерът на БСП.

Все пак Нинова не отрече нуждата да поеме отговорност. Започваме процедура за избор на нов председател, ако утре Националният съвет одобри предложенията ни, заяви лидерът Корнелия Нинова на първата си пресконференция след загубата на евроизборите. Тя подчерта, че изборът на следващия лидер, за който пост ще се бори, ще се извърши пряко от всички членове на БСП. Тази поправка в Устава на БСП бе приета на конгреса през февруари 2017 г. по предложение на Нинова.

Процедурата за избор на председател на БСП ще се проведе по новия устав, ще гласуват всички членове на партията, каза Нинова. Не съм председател в оставка, защото няма правила за избор на нов председател. Утре на съвет ще се изготвят правила, те трябва да бъдат одобрени. Когато стартира процедурата за кампанията за избор, тогава аз ще се оттегля, за да участваме на равни начала всички. Дотогава оставам председател, подчерта Нинова.

Тя заяви, че ПГ на БСП ще се върне в пленарна зала. Ще предложим БСП да се върне в НС и да се внесе отново закона за КПКОНПИ, за избор на европейски прокурор и за правомощията на главния прокурор, допълни още Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *