КОРНЕЛИЯ НИНОВА: СЪДЕТЕ МЕ, ОСЪДЕТЕ МЕ, ВКАРАЙТЕ МЕ В ЗАТВОРА

5901210

Според лидера на БСП скандалът с приватизацията има аз цел да омаскари опозицията

„ГЕРБ се занимава с какво е правила Корнелия Нинова преди 20 г“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя добави, че опозицията няма да се поддаде на тази провокация. „Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора“, призова Нинова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в държавата. „Какво се случва през това време в държавата – протестират в „Пирогов“, протестират майки за далавери в детски градини, протестират полицаи, пенсионери“, изтъква Корнелия Нинова.

80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия – който е извършил престъпление, да понесе наказание. Това заяви пред Нова телевизия председателят на БСП Корнелия Нинова. Около лидера на опозицията се развихри скандал с приватизацията на „Техноимпекс“. От ГЕРБ я обвиниха в лъжа, че сделката навремето е била проверявана от прокуратурата.

По думите й обвиненията към нея от страна на Антон Тодоров са стъпка за опозоряване на опозицията, а не за търсене на истината. Нинова смята, че ГЕРБ не цели да се направи ревизия на приватизацията, а да опозори БСП.

„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. По думите й те доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес. „Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот”, заяви Корнелия Нинова.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане”, каза още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *