КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОИСКА НА ПЛЕНУМ ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ГЕРГОВ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП

Gergov bgnes

Той сам подаде оставка, нямало да „излива помия“ срещу партията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова официално предложи изключването на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията в началото на днешното заседание на пленума на левицата, предаде репортер на БГНЕС. Нинова добави, че прави това с уважение към него, затова че много години той работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена партията, а тя неприема политически лица да бъдат замесени в подобни обстоятелства.

„Предлагам да освободим г-н Гергов от Изпълнителното бюро. Той години наред работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, предлагам той да бъде освободен. Не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития”, каза Нинова по повод посредничеството му за неформална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. След нейните думи Георги Гергов се обади от залата с въпроса: „Защо да гоним медиите, не виждам какво съм направил?” Това той каза след предложението представителите на средствата за информация да напуснат залата, за да се състои необезпокоявана дискусията по точка първа от дневния ред на заседанието, в която е включен и първият въпрос за „актуалната политическа обстановка”.Самият Гергов на влизане за Националния съвет бе в доста добро настроение и заяви директно пред медиите: „Каква оставка, бе?“.

По време на самото заседание явно е променил мнението си. „По-добре да се приеме оставката ми, защото създавам напрежение и разделение в БСП“, заяви Гергов, напускайки червения пленум. Той бе категоричен, че няма да „олива с помия“ партията, но предупреди, че „ще излязат много скелети и истини“.

„Имам врагове, защото съм силен човек, отстоявам позициите си и знам какво искам“, заяви Гергов и припомни, че Нинова е станала лидер и благодарение на неговите гласове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *