КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОИСКА ГЕРБ ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ЗАМРАЗЕНИТЕ ПЛАЩАНИЯ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА

Ninova bgnes

Лидерът на БСП свика извънреден брифинг след обявяване на проблемите с програма „Наука за интелигентен растеж”

Дойде време „г-жа Лъжа” да пита за истината. Защо, г-н Борисов, на 10 февруари получаваме писмо от ЕК, в коeто се казва, че замразяват плащанията за следните нарушения: половината от проверените операции са в нарушения по тази програма, липса на прозрачност, липса на конкуренция по избор на външни експерти“, попита Нинова. Тя добави, че програмата е спряна и заради съмнения за измами. „Къде е сега истината? Предупреждаваме, че такова нещо ще последва, казвам го с болка за България, по програма „Околна среда“, Програмата за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност“ Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, попита на извънреден брифинг Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова изтъкна, че одитът на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ е направен на 26 октомври, когато министър-председател е Бойко Борисов. По думите ѝ България не е изпълнила 12 от 45 предварителни условия на ЕК, а срокът за тях е изтекъл в края на 2016 г. „Т.е. по време на управлението на Бойко Борисов“, заяви Нинова.

„Да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, ще се дължи на управлението на Бойко Борисов. Кой ще понесе политическата отговорност, питаме днес“, попита още Нинова. Лидерът на БСП зададе и още въпроси, сред които и какво ще направи Бойко Борисов заради това, че хора в неговото управление отнеха на България 350 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *