КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ОЩЕ НЕ СЪМ УМРЯЛА И НАСЛЕДСТВОТО НЕ Е ОТКРИТО

Noniva bgnes

Делегатите на БСП не допуснаха включване на промени в устава в дневния ред на конгреса

 С дълга реч и директни обръщения към агресиваната в последните дни вътрешна опозиция в БСП Корнелия Нинова се обърна към делегатите в Конгреса на партията. Тя анализира случилото се в последните дни и дори от трибуната заяви, че членове на партията са ѝ казали, че върху тя е упражняван натиск да гласуват срещу Нинова. Тя заяви, че няма да се налага тези хора да правят компромис със себе си.

Малко по-късно, след като каза „още не съм умряла и наследството не е открито“ тя обяви, че няма да потвърди подаването на оставка.

Новината бе посрещната с бурни аплодисменти в залата. Нинова продължи изказването си и оябви, че предлага отпадането на точката за нейната оставка тъй кято, тя е тук. Обърна се с думите „Завърнах се!“

Нинова призова делегатите да гласуват против промяната на устава на партията и отново ги призова да стартират процедурата по пряк избор на нов лидер, но не сега, а след местните избори.

Лидерът призова структурите на партията да се мобилизират и да постигнат убедителан победа на наближаващите местни избори.

Предложението в дневния ред на заседанието на Конгреса на БСП да бъдат включени промени в устава на партията не успя да събере подкрепа сред делегатите. Включването на тези промени беше предложено от вътрешната опозиция. То бе подкрепено от 186 делегата. Срещу него се събраха 461 гласа, а едва 14 гласуваха „въздържал се“.

В момента делегатите гласуват дали и при какви условия да се стартира процедура по пряк избор на нов председател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *