КОРНЕЛИЯ НИНОВА: „НАРОДЕ, ПОМОГНИ НИ ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!“

Ninova (5)

БСП събра 40 хиляди симпатизанти на Бузлуджа

В местността Историческа поляна под връх Бузлуджа се провежда традиционният събор на БСП. Тази година партията събра 40 000 симпатизанти, пред които лидерът Корнелия Нинова направи заявка за победа на местните избори.

„Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и харесва, а заради страха, в който държи народа – заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Но държава не може да се управлява със страх. Нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, и това е задачата пред нас. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра, да му дадем сили – да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем – народе, изправете се и те ще паднат“, каза в речта си лидерът на социалистите.

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове и в това социалистката вижда признание за провал. Идете във вашите общини и им кажете: „нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си“, поиска Корнелия Нинова от актива.

„Не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, манипулации и измислици, но решиха да ни унищожат финансово, като ни спрат субсидията и за да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас. Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме“, каза още Нинова.

Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот, обеща Нинова. Левицата ще издигне успешните си кметове, но ще има и нови лица на местния вот, каза Нинова.

По-рано председателят на предизборния щаб на БСП за местните избори Кирил Добрев заяви, че левицата ще изненада с нови лица, а най-подходящата кандидатура за кмет на София е Мая Манолова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *