КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИСКА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ПРИВИЛЕГИИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ

ninova bgnes

Според лидера на БСП народът не приема привилегированата класа

Предлагаме и ще внесем в Народното събрание промяна в правилника, която отнема привилегиите на народните представители, заяви председателят на ПГ на БСП за България Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Това не е популизъм. Това е конституционен принцип за равни права. Колко души в България почиват над 70 дни, запита Нинова и сама отговори – 240. Как може един миньор за тежък труд да почива 30 дни, а ние депутатите – 70, обърна се Нинова към управляващото мнозинство. Тя даде заяви, че „някой ден, когато ние (БСП – бел. ред.) управляваме, ще променим това”. Народът ни не приема привилегирована класа, убедена е Нинова.

Лидерът Корнелия Нинова критикува липсата на дебат по европредседателството в НС. През май левицата ще представи визията си за развитието на Европа. Правителството да дойде тук, където му е мястото, поиска Нинова.

БСП иска 4 неща, заяви Нинова и продължи: Безспортно европредседателството остава приоритет и няма нужда да ни приканвате към това. Искаме тази сесия да бъде времето на проглеждане, защото се задоволяваме с четене на черна статистика всеки ден. Прожекторите на Европа осветиха, че сме нацията, която най-бързо изчезва, най-корумпираната и най-бедната страна стои на чело на председателството на ЕС, изброи Нинова. Има много проблеми в страната, натрупани през годините от всички, призна лидерът на БСП и призова мнозинството да изберат три проблема и да започнат да ги решават. Ние предлагаме: икономика и българско производство – тази икономика да бъде обвързана трайно и дългосрочно с модерно и високотехнологично образование, заяви Нинова и припомни, че миналата година имаше спор за цветни или черно-бели учебници. Образованието ни не е адекватно на съвременното развитие в света, каза тя. Третият проблем, който изисква спешно решение е здравеопазването. Според Нинова е необходим нов модел на здравеопазване, нова система.

Ако постигнем тези неща, ако започнем да ги решаваме дългосрочно, ще спасим народа от демографско изчезване и решаване на проблема с бедността, убедена е Нинова. Проглеждане и за нещо друго. Има един проблем, който никой не иска да произнесе на глас. За нас от няколко години той се казва паралелна държава, за президента Радев той се казва тъмна държава. Имаме официални институции и едни отзад, които купуват официалните и които печелят на гърба на народа. Искаме тази сесия да бъде начало на проглеждането и решаването на тези проблеми, заяви лидерът на БСП.

Нинова изброи тъмните според БСП сфери и определи, че „битката с големите” трябва да е в сферите: Производство и търговия с лекарства е една от сферите; Производство и търговия с пшеница и хляб; Производство, пренос и доставка на енергия.

Ние я започваме тази битка, закани се червеният водач. Пропастта между политици и народ се увеличава, заяви тя. Левицата предлага да се отнемат всички привилегии на депутатите. Не ми казвайте, че това е популизъм, захапа тя. Това е конституционен принцип за равни права, изтъкна Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *