КЛИНТЪН: ТРЪМП „НЕБРЕЖНО ПОДСТРЕКАВА КЪМ НАСИЛИЕ”

donald-trump-hillary-clinton-debate

Повод е изказване на Тръмп, което намеква, че хората искащи да носят оръжие трябва да спрат Клинтън, изпозвайки го

Втората поправка в конституцията на САЩ вменява, че правителството във Вашингтон не може да ограничава правото на притежаване и носене на оръжие. „Хилари иска да премахне Втората поправка на Конституцията „, заяви Тръмп във вторник на предизборен митинг в Уилмингтън, щата Северна Каролина и дори стигна по-далеч като предложи използването ѝ срещу своя конкурент Хилъри Клинтън.

„Ако тя получи възможност да подбира свои съдии, тогава вие, приятели, нищо не можете да направите. Макар че привържениците на Втората поправка, може и да могат, не знам“, заяви той.

Именно това изказване стана повод кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ да обвини републиканския си съперник Доналд Тръмп, че „небрежно подстрекава към насилие“ с призива си към защитниците на правото да се носи огнестрелно оръжие да я спрат, за да не номинира либерални съдии във Върховния съд, предаде Ройтерс. „Думите имат значение“, заяви вчера Клинтън на предизборен митинг в Де Мойн, Айова. „И ако вие се кандидатирате за президент или сте президент на Съединените щати, думите могат да имат огромни последици“, каза тя ден след изявлението на Тръмп и го обвини че с необмислените си изявления „небрежно“ подстрекава към насилие. „Станахме свидетели на последното от дълга серия небрежни изявления на Доналд Тръмп, което прекрачи границата. Всеки един от тези случаи ни показва, че той просто не притежава темперамента да бъде президент и главнокомандващ на САЩ“, каза бившият държавен секретар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *