КИМ ЧЕН-УН ЩЯЛ ДА НАПРАВИ СЕВЕРНА КОРЕЯ „НАЙ-МОЩНАТА ЯДРЕНА И ВОЕННА ДЪРЖАВА“ В СВЕТА

Kim bgnes

Лидерът е декларирал това си намерение пред хора, работещи по програмата за балистични ракети

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун си е поставил за цел да превърне страната в „най-мощната ядрена и военна държава“, като отбелязва успехите в създаването на нови видове въоръжения. пред участниците в конгреса на работниците от отбранителната промишленост той изразил и увереност, че страната ще върви победоносно напред в преследване на тази цел.

„Върховният лидер определи дългосрочните цели, стратегическите задачи, които трябва да се изпълнят за развитието на отбранителната промишленост. Той също даде указания за по-нататъшно възвеличаване на нашата страна и превръщането ѝ в най-мощната ядрена и военна държава в света“, се казва в съобщението, цитирано от ТАСС. Ким Чен Ун нарече „историческа победа на партията и народа“ успехите при създаването на стратегическите оръжия, включително атомната и водородната бомбе, както и междуконтиненталната балистична ракета „Хвасон 15“. Освен това, според него, отбранителната промишленост в сегашното си състояние дава възможност да бъде създаден който и да е вид оръжие.

На 28 ноември Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета, способна според експерти да достигне САЩ. По-рано вчера американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви пред базирания във Вашингтон мозъчен тръст „Атлантически съвет“, че САЩ са готови да преговарят със Северна Корея без предварителни условия. Досега САЩ изключваха възможността да преговарят със севернокорейците, ако Пхенян не се откаже от ядрените си оръжия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *