Кандидат – синоптички взривиха ефира с гафове

Етикети: , , , ,

Кандидат - синоптичкиКандидат-синоптички разбиха ефира с гафовете си. Видео, което всъщност съществува от няколко години, напоследък стана особено популярно в онлайн пространството. И е същински хит сред потребителите. Става въпрос за видео от кастинг, проведен от родна медия, за синоптички, които да бъдат назначени на работа.

Естествено, изискванията към кандидатките са освен приятна външност и познания за географията на България и света, да притежават и съответната бакалавърска степен по география в университета. Или най-малкото да са студентки по въпросната специалност.

Което, по презумпция, трябва да означава, че госпожиците имат поне елементарни знания за географски области и региони. Е да, ама не. Въпросното клипче, показва, че Златка Димитрова няма защо да се черви заради липсата си на каквито и да е познания по география. И че дори за някои неща е по-запозната и от момичета, които уж учат именно това. Оказа се, че девойките, напиращи да стават синоптички, си нямат и най-бегла представа къде се намират градовете в родината ни. Камо ли пък да са запознати със световната географска карта.

Така например според част от тях Каварна се намира в Северозападна България, а пък Видин е непосредствено до Силистра. Която пък, от своя страна, е точно до Кърджали. И за да бъде картинката съвсем трагична, една от кандидат-синоптичките обяви, че Иракли се намира в Гърция.

Страната ни също не е ясно къде точно се намира на картата на Европа, тъй като една от пишман синоптичките твърди, че е съседка на Италия, а друга – на Испания. Която била известна с името „Ботуша“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *