Кандидат на ДПС за областен управител в една масонска ложа с Гергов и главния прокурор

Венцислав КаймакановНоминираният от ДПС за нов областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов е член на масонската ложа „Слънце Ориент“, носи мълвата под тепетата. Начело на тайното общество е олигархът и председател на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов. Слуховете нареждат сред най-важните хора в ложата и настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който бил замразил членството си откакто е начело на Прокуратурата.

Сред другите спрягани имена в „Слънце Ориент“ са това на шоумена Слави Трифонов, на двама бивши министри на вътрешните работи – Румен Петков и Богомил Бонев, на първия председател на ДАНС Петко Сертов, на двама бивши кметове на Пловдив – Иван Чомаков и Славчо Атанасов, на неуспелия кандидат от БСП за кмет на града под тепетата Георги Търновалийски, местни прокурори и други.

Дейността на масонската ложа „Слънце Ориент“ е обвита в мистерия и е повод за много слухове, които се носят от ухо на ухо не само в Пловдив, но и в цялата страна. Говори се, че на учредяването на тайното общество е присъствал лично тогавашният президент от БСП Георги Първанов.

Именно за това сред актива на БСП назрява недоволството от номинацията на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловдив. Все по-упорито се говори, че Гергов е договорил с ДПС свой човек за губернаторското място, загърбвайки местните червени.

Източник: trakianews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *