Кабинетът си гласува огромния заем, улицата крещи: „Мафия!”

Кабинетът си гласува огромния заемА експерти се кълнат, че 400 милиона са предвидени „за наши хора”.

Днес се гласува актуализиране на бюджета, а протестиращите скандират пред прозорците им!

На извънредно заседание на правителството ще се дискутира промяната на Бюджет 2013 г. Предвижданията са за увеличаване с близо 440 млн. лева. За да се компенсира дефицита и да се осигури сумата ще се поиска дълг от 1 млрд. лева.

За да успокои опозицията и роптаещото общество финансовият министър Чобанов заяви, че не смята да харчи целия заем през настоящата година. Целта им била да избегнат неудобството на искане на нов през първите месеци на 2014-та. Част от парите щели да се използват, за да се покрие самия дълг.

Въпреки милите намерения на правителството, увеличение на минималната работна заплата и коледни добавки за пенсионерите няма да има предвидени в новия бюджет.

За да се получат пари поне за най-възрастните се разчита на увеличаване на оборота на приходните агенции.

Междувременно възмутени от загробването на държавата с нов дълг се събраха до сградата на Министерския съвет. Доста повече биха били, ако бяха чули експертната оценка на икономистът Георги Ганев.

Според разясненията на самото правителство 500 млн. лева се разпределят към фискалния резерв, а другата половина като социални мерки (повишаване на майчинството и т.н.).

Въпросът бил, че след дълго изчисление за тази цел не би трябвало да отидат повече от 100 млн. лв. Останалите 400 млн.лева просто ще потънат при „свои хора” като ДДС на фирми обвързани с властта.

Източник: razkritia.com

Един коментар по “Кабинетът си гласува огромния заем, улицата крещи: „Мафия!”

  1. bokluci dolni kude sa parite ot dds… vseki mesec mi vzimate po 200 leva mamicata vi dolna smurdela kude sa mi parite be pomiqriiiiiiiiiiiiiii

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *