Йордан Цонев е виновен за насилието пред парламента, той разпоредил извеждането с белия автобус

Йордан ЦоневСкандалният депутат от ДПС и шеф на бюджетната комисия Йордан Цонев е главният виновник за ескалацията на напрежението снощи пред парламента. Там полицаи атакуваха протестиращи и ги биха, за да отворят път за автобуса, с който трябваше да бъдат изведени депутати и министри от сградата. Тази акция днес беше определена като голяма грешка от главния прокурор Сотир Цацаров и много други.

От всички блокирани в парламента снощи, именно Йордан Цонев е напирал най-много да бъде изведен от сградата, за да се прибере у дома при жена си. Макар да няма необходимите правомощия, в типичния си нетърпящ възражение стил, той се „разпоредил“ депутати и министри да бъдат изведени от парламента под засилена полицейска охрана. Така се е стигнало до маневрите на охранявания от жандармерията бял автобус, които предизвикаха ескалацията на напрежението. Униформените пробиха блокадата със сила, което доведе до остри сблъсъци между полиция и протестиращи.

През това време Цонев е недоволствал, че органите на реда не си вършат работата. Шефът на бюджетната комисия дори е „раздавал уволнения“ на висок глас, защото извеждането му от парламента много се проточило, научи ДНЕС+ от източници, които са били сред блокираните в Народното събрание.

Иначе, депутатът от ДПС не пропусна да настрои хората срещу себе си, с поредното си скандално изказване: “Благодаря и на организаторите, и на мирните протестиращи, и на всички. Благодарим им от името на семейството и на децата си, че приемаме три часа бюджети и накрая се гаврят с нас.” Това заяви Йордан Цонев, преди да се метне на автобуса, който едва не мина през телата на протестиращи граждани.

Като шеф на бюджетната комисия точно Цонев е инициатор за актуализацията на бюджета и заробващият заем от един милиард. Това той нарича… работа за народа, а народа така се трогна, че окупира парламента. Именно индивиди като Цонев предизвикват гражданското недоволство и заради това трябва да си ходят час по-скоро. Преди седмици щитове на жандармерията предпазиха ДПС-депутатът от „народната любов“. Тогава той беше замерян с домати и яйца, полят с вода, а протестиращ дори успя да го зашлеви с вестник.

Хората „обичат“ Цонев, защото знаят как той спечели депутатския си мандат във Варна – с купуване на гласове и контролиране на вота. Тогава полицията в морската столица засече и удари схемата, но след парламентарните избори шефът на дирекцията беше сменен. Лично главният прокурор Цацаров съобщи после, че във Варна е образувано досъдебно производство срещу организирана група за купуване на гласове.

Цонев вероятно разчита и това да отмине и да се забрави. Както се случи с факта, че именно той е автор на скандалния закон за партийните субсидии. Благодарение на него, партиите получават по 12 лева годишно (по 1 лев на месец) за всеки глас, който са инкасирали на парламентарни избори. Така за 4 години големите партии натрупват десетки милиони от парите на българските данъкоплатци. По няколко милиона получават дори и малки партии, които не са минали бариерата за влизане в парламента.

Цонев е автор и на скандалните измененията в закона, които позволиха на кредитните милионери да се отърват безнаказано от закона.

Източник: dnesplus.bg

3 коментара по “Йордан Цонев е виновен за насилието пред парламента, той разпоредил извеждането с белия автобус

 1. КЪМ ЙОРДАН МЕНТАТА, АНТОН КУТЕВ И ОСТАНАЛИТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ И НЕМИЛИЦИОНЕРСКИ БОКЛУЦИ:
  НАЛИ ПЪРВАТА ВЕРСИЯ НА СДВР беше, че стъклото било пукнато? Как, според вас, СЕ Е СЛУЧИЛО, ако е трудно това да стане със щит? Отговор – с камък! Видя се КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ КАМЪКЪТ ИЗЛЕТЯ ОТВЪТРЕ НАВЪН, ИЗТИКАН (УДАРЕН) СЪС ЩИТ от вътрешната страна на автобуса. Защо автобусът бе изкаран всред най-многобройната група хора, а не по страничен обход?. Отговор – както при инсценираните нарушения във футбола, се търси умишлено „БЛИЗЪК КОНТАКТ С ОКОЛНИТЕ ЛИЦА“, за да „падне обвинението върху тях, особено в такава суматоха. СУМАТОХАТА НЕ ПОПРЕЧИ ОБАЧЕ ДА СЕ ВИДИ ИСТИНАТА – ПЪТНИЦИТЕ В АВТОБУСА СЧУПИХА ОТВЪТРЕ СТЪКЛОТО, ДАЖЕ С РИСК ДА НАРАНЯВАТ МНОГОКРАТНО СЛЕД ТОВА ХОРАТА НАТВЪН!!!
  „Tози, който хвърля камък, го е подбрал, за да убива“, смята Кутев.
  Да, но първо го е вкарал в автобуса, приближил го е до стъклото и го е натиснал със щита навън. ТАКА ВИЕ САМ ПОТВЪРЖДАВАТЕ, ЧЕ НЯКОЙ (ОТВЪТРЕ) ИСКА ДА УБИВА!
  „Нека някой вземе един щит и да се опита да избие стъклото отвътре“, прикани Кутев. „4-5 камъка са нужни, за да падне едно стъкло“.
  Другарю Кутев, нагъл лъжец и демагог – и един камък от вътрешната страна на стъклото – пред шита е необходим, за да го счупи и инсценира нападение „отвън“.
  Камъкът е неравен, това е направило впечатление на този, който предварително го е взел в автобуса! Защо го е взел? По същата причина, поради която твърдяхте 50 години, че и Хитлер е инсценирал Лайпцигски процес срещу вашето „светило“ Георги Димитров. За да го обвини умишлено в престъпление! И той беше Председател на Коминтерна, за какъвто гласихте и Станишев, а сега наглосттта ви е още по-голяма – искате да оглави Европа, НО ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!. Да продължите да възвеличавате злото нищожество Станишев, а да обвинявате и преследвате несправедливо – невинните хора, протестиращи извън автобуса – това е върхът на лъжата и демагогията, в които комунистите още от годините на ЧК, през КГБ – до наши дни са се специализирали ИЗКУСНО!.

 2. Къртица от Народното събрание издала депутатите с белия автобус

  Камъните сте си взели предварително – вътре в автобуса, а след това нарочно сте се натресли всред протестиращите, за да търсите удобен момент за инсценировка по чупенето на стъклата!
  НИЩО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ, ЧЕРВЕНИ ВИНОВНИЦИ, ВИЕ ЧУПИХТЕ И АВТОБУСА И ГЛАВИТЕ НА НЕВИННИТЕ ХОРА ИЗВЪН НЕГО!
  СЛЕД ВСИЧКО ТОВА КАКВО СЕ ОКАЗА? „ГЛАВЕН“ ЛИ Е ПРОКУРОРЪТ ИЛИ ВСЕ-ОЩЕ „ГЛАДЕН“?
  Съвестта и разума си ли запълва или нещо друго? И с какви приоритети става запълването?

 3. И ВАШАТА БИЯЧКА, ДЕТО УЖ БЕШЕ ЖЕРТВА НА „НАСИЛИЕТО НА ТЪЛПАТА“ – АННА ВИТАНОВА ВЕДНАГА ОЗДРАВЯ И ИЗПРИПКА НА БУЗЛУДЖА ДА НАПРАВИ ПРЕДАНО FELACIO НА ЛИДЕРЧЕТО СТАНИШКО (ИЛИ пък Cunnilingus на лидерката СТАНКА). Няма значение! Важен е жестът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *