Интеграцията на ромите ни струва между 70 и 100 милиона евро!

Интеграцията на ромитеПроблемът с ромските гета и интеграцията на малцинствата в България става все по-наболял с всеки изминал ден. Особено след пристигането в страната на вълната бежанци от Сирия, българските граждани започнаха все по-явно да негодуват срещу разходите, които страната ни прави, за да се справи с интегрирането на малцинствата.

Илия Илиев, лидерът на ДРОМ, разкри, че само за последните няколко години дейността по интеграцията е излязла на страната ни между 70 и 100 милиона евро. Тези пари са ни били отпуснати от редица европейски програми. Голяма част от тях обаче буквално са се стопили неизвестно по какъв начин. “Очевидно е, че с тези пари се злоупотребява и то за сметка на обикновения български данъкоплатец”, категоричен е Илиев.

По подобен начин стои и ситуацията с бежанците от Сирия. Борислав Зюмбюлев, главният редактор на вестник “24 часа” алармира, че вследствие на бежанската вълна, в България са се оформили нови групички от хора, които не са с ромски произход, но са без работа и нямат достъп до социални помощи. Те се сформират на групички, претендиращи, че са граждански патрул и следят за реда и сигурността в гетата.

Тези патрули обаче не са съгласували дейността си със СДВР и на практика това, което вършат, е незаконно, пишат от razkritia.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *