ИЛИАН АЛИПИЕВ ЩЕ БЪДЕ СЪВЕТНИК НА РУМЕН РАДЕВ ПО СИГУРНОСТТА

Radev bgnes

Алипиев е работил на ръководни оперативни длъжности в системата на специалните служби в Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната

Президентът Румен Радев подписа указ, с който назначи Илиан Алипиев за свой съветник по сигурност и отбрана. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Илиан Алипиев е работил на ръководни оперативни длъжности в системата на специалните служби в Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната. Завършил е ВНВВУ „Г. Бенковски“ както и Военна академия „Г. С. Раковски“. Преминал е курсове по управление на сигурността и за ръководни кадри на МВР. Специализирал е в Колежа по международни отношения и въпроси на безопасността „Джордж Маршал“, предава Фокус.

Алипиев е бил щатен сътрудник в Трето управление на Държавна сигурност – т. нар. контраразузнаване. Със заповед от септември 1985 година е назначен за разузнавач. През 1989 година е бил преназначен за разузнавач по щата на ВУЗ. През май 1990 година е назначен като разузнавач в Министерството на народната отбрана, а през октомври същата година е заемал пост във Военното контраразузнаване в Генералния щаб на армията. Работил е и в Държавна агенция „Държавен резерв и вoeнновременни запаси“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *