ИЗПИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ И ДНЕС – ПОВЕЧЕ ОТ 55 000 ЗРЕЛОСТНИЦИ СЕ ЯВЯВАТ НА ВТОРА МАТУРА

Maturi bgnes

Седмокласниците решават днес задачи по математика

Над 55 хил. абитуриенти се явяват на втората си задължителна матура днес. Повече от 57 хил. седмокласниците ще държат изпит по математика, с оценката от който се формира балът за прием в гимназиите.

В сградата на Министерството на образованието и науката, от 6.30 часа беше изтеглен изпитният вариант 1 за задължителния зрелостен изпит по избор между 13 учебни предмета, съобщиха по-рано от МОН. Изтегленият номер на варианта важи за изпита по всеки предмет. Изпитът започна в 08:00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа. Зрелостниците трябваше да заемат местата си най-късно до 07:45 ч. и да пишат с черен химикал.

В 9.00 часа беше изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за седмокласниците. Изпитът започна в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула. Първият съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран и със свободен отговор. Максималният брой точки от него е 65.  Учениците имат 60 минути за работа. Вторият модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 са с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 – с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *