Измислиха как да оставят Делян Пеевски във властта!

Делян ПеевскиКазусът “Делян Пеевски” вече месеци наред занимава публичното пространство. След назначението на олигарха за шеф на ДАНС, той няма право да се ползва с привилегиите си на депутат. В същото време обаче Пеевски продължава да си взема заплатата като народен представител тъй като тепърва предстои Конституционният съд да се произнесе окончателно по казуса с това депутат ли е гаджето на Цветелина Янева или не.

Един простичък анализ на ситуацията обаче показва, че дори и да загуби депутатското си място, Пеевски ще продължи да бъде водещо лице в политическия живот. Причината за това се крие във факта, че ако съдът реши да отнеме депутатското място на Пеевски, той автоматично ще се върне на позицията следовател в Столичното следствие – позиция, която заемаше преди да влезе в Парламента. И което място му се пази, предават от ПИК.

На тази позиция пък олигархът ще бъде подчинен на небезизвестния Петьо Петров – Петьо Еврото, чието име доста често е забърквано в множество скандали.Единственият вариант Пеевски да остане извън властта е главният прокурор Сотир Цацаров да подаде сигнал срещу него във Висшия съдебен съвет. За тази цел обаче е необходимо да са налице констатации за нарушения в работата му като следовател. Както знаете обаче Цацаров и Пеевски са в доста близки отношения и това е малко вероятно да се случи.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *