Иззеха осем коли и мотоциклет при операция срещу автоджамбази

иззети колиМотоциклет, един откраднат автомобил и други седем – с интервенции на рамата, са иззети при спецакция на  полицейски служители, съобщиха от МВР. Операцията е проведена на територията на Ботевград.

На 15 ноември криминалисти от областната дирекция проведоха специализирана полицейска операция по линия „престъпления с МПС“, в хода на която са претърсени адреси в Ботевград и селата Трудовец и Врачеш.

Установени и иззети били общо осем леки автомобила- шест от тях с марката Suzuki Vitara, един Volkswagen Passat и джип Landrover Discovery, както и кросов мотоциклет с неустановена марка и модел. От извършените справки в масивите на МВР е установено, че откритият в с. Врачеш лек автомобил Suzuki Vitara, без регистрационни табели,  е противозаконно отнет и обявен за общодържавно издирване от столичното Девето РУП на 7 ноември.

На същия адрес, обитаван от криминално проявения П.З. с прякор Текезара /28г./, са установени и иззети още три леки автомобила Suzuki Vitara, всичките с интервенции на идентификационен номер „рама“.

Петият автомобил от същата марка е иззет при претърсването на адреса на криминално проявен 30- годишен мъж в Ботевград, а шестият- в имота на роднина на Текезара в с. Врачеш, заедно с паркиран в задния двор джип Landrover Discovery, който освен с интервенции бил и с демонтирани производствена табела и стикер на предното стъкло. Кросовият мотоциклет е иззет от адрес в с. Трудовец, обитаван от 30- годишен криминално проявен и осъждан мъж. Осмият автомобил – Volkswagen Passat, е иззет в близост до гробищата в Ботевград, като по документи, представени от собственика му същият е модел 1999г., а видимо от маркировката е 2003г.

Текезара е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното документиране на инкриминираните деяния продължава под наблюдението на районна прокуратура Ботевград, предават от fakti.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *