ИЗБРАХА ПОДУПРАВИТЕЛИ НА БНБ

NS

 

С крехко мнозинство днес депутатите избраха отново досегашните подуправители на БНБ. Решението бе взето след два часа оживена дискусия. 122 гласа получи предложението за назначаване на предложените от новоизбрания управител на БНБ досегашни подуправители Димитър Костов и Калин Христов, както и новото лице Нина Стоянова. Предложението мина с обединените гласове на ГЕРБ, ДПС, АБВ и БДЦ. Единствен Методи Андреев от ГЕРБ гласува против направеното предложение. Въпреки че от Патриотичния фронт заявиха, че ще напуснат залата, те останаха и гласуваха „против“, също като Реформаторския блок, БСП и Атака.

Най-активен бе отпора за кандидатурата на Димитър Костов, която Мартин Димитров от РБ окачестви като обидна. Според тях този екип от подуправители не гарантира стабилност на институцията и банковата система. Би трябвало целия управителен екип на БНБ да понесе отговорността си за случилото се с КТБ, а не да се запази статуквото с нова водеща фигура. Независимо от протеклия бурен дебат обаче предложението беше прието.

Един коментар по “ИЗБРАХА ПОДУПРАВИТЕЛИ НА БНБ

  1. Радев доста мъдро го отигра. Запази стария работещ екип и успяха да защитят кандидатурите им въпреки политическите игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *