ЗАСТУДЯВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА, НА МНОГО МЕСТА ВАЛИ СНЯГ

Proleten snyag bgp

Днес над страната ще има значителна облачност, температурите се понижават, в 21 области е в сила жълт код за обилни валежи и силни ветрове. Над по-голямата част от страната валежите ще бъдат от дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и в някои североизточни райони ще вали сняг и ще се образува вероятно последната за тази зима снежна покривка.

Валежите ще са временно интензивни и има вероятност на места да са значителни, но до сутринта в сряда ще спрат. Минималните температури ще бъдат между -2 и 1 градуса, а максималните – от 6 до 12-13 градуса в най-южните райони.

Жълт код за обилни валежи и вятър е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас.

Жълт код за валежи е обявен за областите Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен.

С жълт код за вятър са Кюстендил, Благоевград, Сливен, Варна, Добрич.

Очаква се утре вятърът да отслабне и облачността временно да намалее. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък отново бързо ще се заоблачи и към края на деня в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от югоизток и температурите ще се повишат още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *