ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯТА

Prezidentstvo-BGNES

Борисов закъсня, за да се срещне с ръководството на „Емко“ след два месеца протести

Президентът Румен Радев събра на „Дондуков“ 2 шефа на парламента Димитър Главчев, лидерите на парламентарните групи, министри, главният прокурор Сотир Цацаров, шефове на службите. Това е второто заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от Радев, а темата му е – създаването на работещ модел за борба с корупцията. Първото заседание, свикано от президента, беше посветено на превъоръжаването на армията.

ГЕРБ и БСП излязоха с два отделни законопроекта за борба с корупцията. И според двата текста се създава нов антикорупционен орган.

Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които комисията за конфискация за имущество и спорната БОРКОР. Социалистите пък предлагат да бъде създадена специална агенция „Антикорупция“.

Ябълка на раздора обаче между ГЕРБ и БСП стана преди всичко това кой ще назначава председателя на бъдещата антикорупционна структура. Управляващите настояват това да става с акт на правителството, а от левицата искат президентът да назначава ръководителя на новия орган

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *