ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС В КИТАЙ ВЕЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 60 000

Kitayski Grip bgnes

Броят на смъртните случаи от избухването на епидемията от коронавирус в Китай се увеличи с 242

Близо 15 000 нови пациенти, заразени с коронавирус, са регистрирани в най-тежко засегнатата провинция Хубей, след като властите промениха начина си на диагностициране, съобщи АФП. Най-малко 1355 души са починали в цялата страна, а близо 60 000 са заразени, стана ясно след като здравната комисия на Хубей съобщи новите данни.

В ежедневната си актуализация, здравната комисия на Хубей потвърди за още 14 840 нови случая в централната провинция, където огнището се появи през декември. Огромният скок в броя на заразените идва тъй като местните служби обявиха, че променят начина, по който диагностицират случаи на COVID-19.

В изявлението здравната комисия на Хубей казва, че сега в официалната си статистика ще включи случаи, които са „клинично диагностицирани“. Това означава, че рентгеновата снимка на белите дробове може да се счита за достатъчно доказателство за наличието на вируса, както и стандартните тестове с нуклеинова киселина.

За драматичния скок на цифрите в четвъртък, в изявлението се казва, че новата статистика е взела в предвид 13 332 от случаите и малко повече от половината от новите смъртни случаи.

Здравната комисия на Хубей заяви, че промяната ще означава, че пациентите могат да получат лечение „възможно най-рано“. Промяната е била направена, „тъй като нашето разбиране за пневмония, причинено от новия коронавирус, се задълбочава, докато натрупваме опит в диагностиката и лечението, се казва още в изявлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *