Заловиха 82 – годишна да краде, за да не умре от глад

Етикети: , , , , , , , , , ,

82 - годишнаКолегите от информационна агенция ПИК съобщиха, че на 12.01.15г. полицията в Петрич е заловила 82-годишна жена да краде от голяма верига магазини в града. “На местопрестъплението” жената е била заловена с неплатена буца сирене, а в последствие се оказало, че женицата е стара познайница на полицията и местните търговци. 

Докато жената е била “разпитвана” от органите на реда, защо е откраднала буцата сирене, станало ясно, че това е четвъртия път, в който 82-годишната старица е хваната да краде. Тя и преди е била залавяна да отмъква от магазин за хранителни стоки хляб и маслини. Лошото в случая е обаче, че понеже бабата е нарушила закона вече няколко пъти, сега органите на реда най-вероятно ще ѝ натресат някоя солена глоба, която жената едва ли би могла да плати.

Пред полицаите , които се отзовали на сигнала, 82-годишната баба разкрила през сълзи, че го е направила, защото е гладна и от няколко дни не е яла. Пенсията ѝ била малка и за никъде не стига, а близките ѝ живеят далеч от Петрич и не могат да ѝ помогнат. За сега и търговците, и полицията са снизходителни към жената, откраднала буца сирене от глад, защото знаят, че го е направила от немотия и против волята си. Жалкото в случая е обаче, че тя не е от ромски произход или социално слаба, а е принудена да краде, за да не умре от глад, понеже пенсията ѝ за никъде не стига, а близките ѝ са далеч от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *