Задържаха двама за акцията „Вън, слуги на Газпром“

слуги на ГазпромДвама членове на Протестна мрежа бяха задържани от полицията минути след края на акцията „Вън, слуги на Газпром“ пред Парламента. Ивайло Стоименов и Любомир Авджийски в момента се намират в 01 РУП-СДВР в столицата и ще останат там за 24 часа. По информация на Noresharski.com срещу двамата е образувано досъдебно производство по нареждане от най-високо ниво в МВР, въпреки че деянието не може да мине за дребно хулиганство. Най-вероятно делото срещу двамата ще бъдде гледано още утре.

В петък следобед група протестиращи, част от Протестна мрежа, изписаха със спрей върху загражденията пред сградата на Народното събрание „Вън, слуги на Газпром! #ДАНСnomore“. Протестната акция бе поредната проява на обществено недоволство срещу прокарването на руските интереси в България и срещу опитите на правителството да узакони непрозрачния строеж на „Южен поток“ през страната ни.

„Решихме да го напишем, понеже в България в момента властва една престъпна групировка, която обслужва интересите на Русия и на холдинга Газпром. Тя се опитва да ни отдалечи от нашата европейска идентичност и в момента изборът е цивилизационен“, каза минути преди да бъде задържан от полицията Ивайло Стоименов, един от участниците в акцията .

В късния следобед служители на МВР направиха неуспешни опити да покрият с черен спрей надписа „Вън, слуги на Газпром!“.

Видео от акцията можете да видите на този линк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *