Забогатял преподавател от протестите дарява хонорарите си на Мая Манолова

Добрин ТодоровУниверситетският преподавател Добрин Тодоров се обърна със специално писмо до червената депутатка Мая Манолова във връзка с бръщолевенията й за платените протестиращи срещу правителството, с които тя по нищо не подсказва, че заслужава да заеме такова високо управленско място в държавата – зам. председател на парламента. Безпочвените й твърдения, че тези хора са платени, накара още мнозина да се възмутят от наглостта й. Ето и какво пише:

До спонсорите на протестите срещу кабинета „Орешарски”

До г-жа Мая Манолова, зам. председател на НС

ЗАЯВЛЕНИЕ

за безвъзмездно преотстъпване на парични средства

от Добрин Тодоров, университетски преподавател

Драги спомоществователи – които и да сте,

От публично изявление на г-жа Мая Манолова – народен представител от „Коалиция за България”, направено на 13.09.2013 г. пред български медии, разбрах, че заплащането на хонорари на участниците в горепосочените протестни действия е безспорен факт. Тъй като редовно ги посещавам (мога да го докажа чрез свидетели) – имам не по-малко от 2/3 присъствие, т.е. около 60 трудодни, а надницата за еднократно участие на отделен граждани е 50 лв., то с настоящото заявление ви делегирам правото да преведете по сметка на г-жа Манолова полагащите ми се 3000 лв. (Моля да не ми правите удръжки за отсъствията от работа през дните, когато не изпълнявах трудовите си задължения по улиците на гр. София, тъй като това стана по уважителни причини, макар и да не мога да представя извинителни бележки не смятам, че става дума за самоотлъчки.)

Отказвам се от претенции за възстановяване на досега направените от мен разходи във връзка със споменатата ми народополезна дейност – закупуване на два билета за градски транспорт и бутилка минерална вода ежедневно, както на знаме на ЕС и свирка – еднократно.

Моля след предоставяне на средствата да ме уведомите кога и къде следва да се явя за попълване на нужните документи относно предвидената за получаване от мен сума, тъй щото да я декларирам по надлежния ред пред НАП и да платя дължимия данък върху нея.

Скъпа г-жо Манолова,

Като вярвам в безусловната достоверност на Вашето заявление като депутат и респектиран от високоотговорната държавна длъжност, която заемате в Р България – заместник-председател на Народното събрание, Ви моля да пренасочите средствата, които ми се полагат като хонорар за моето участие в антиправителствените протести от лятото и есента на настоящата година, за нуждите на децата във Вашия избирателен район, лишени от родителска грижа. Ще Ви бъда признателен, ако своевременно ме уведомите за това как са похарчени тези средства, за да преценя дали да използвам бъдещи подобни постъпления за тази благотворителна цел.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *