ЖЪЛТ КОД В 11 ОБЛАСТИ ЗА СНЕГОВАЛЕЖИ

planina-zima-bgnes

Валежите ще се активизират към вечерта, започва да се затопля

Днес преди обяд ще започнат валежи от сняг в Западна България, а до вечерта ще завали и в източната част на страната. Ще духа южен вятър и с него температурите бързо ще се повишат, по-съществено през нощта срещу четвъртък.

Валежи от дъжд и сняг се очакват в южните и източните части на страната. В районите, в които има снежна покривка и валежът е от дъжд, ще има условия за заледявания. Минималните температури ще са предимно между минус 9 и минус 4 градуса, а преобладаващите максимални – между 0 и 5 градуса.

В 11 области на страната за днес е обявен жълт код за снеговалежи. Кодът е в сила за Западна България. Засегнати са Благоевград, Видин,  Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София и София Област.

Над планините ще е облачно. От запад преди обяд ще започнат слаби валежи от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще достигнат и планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е силен, в планините в източната половина на страната – бурен, вечерта и през нощта срещу четвъртък още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

Над Черноморието през деня ще е почти без валежи, но вечерта първо в южните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа до силен вятър от юг, който ще повиши температурите и максималните ще са 3-6 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но вечерта ще се усилва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *