ЖЕСТОК АТЕНТАТ В БЕЙРУТ

Residents and Lebanese army members inspect a damaged area caused by two explosions in Beirut's southern suburbs, Lebanon November 12, 2015. REUTERS/Khalil Hassan

Франция, САЩ и ООН се заканиха на виновните за атентата в Бейрут

41 души загинаха при двоен атентат в южно предградие на Бейрут, ранените са над 200 души. Атентатите са дело на двама мъже с пояси с експлозиви, които са се самовзривили в интервал от няколко минути пред търговски център на улица „Ал Хусиние“ в квартала Бурдж ал Бараджне. Бейрутското предградие е смятано за крепост на ливанската шиитска организация Хизбула. „Ислямска държава“ пое отговорност за двойния атентат. В Ливан е обявен национален траур.

Френският президент Франсоа Оланд изрази ужас и възмущение от атентата в Бейрут, за който отговорност пое „Ислямска държава„. Французите споделят националния траур на ливанците. „Франция повече от всякога е ангажирана за мира, единството и стабилността на Ливан“, се казва в изявлението на Елисейския дворец. Вашингтон поднесе дълбоките си съболезнования на семействата на жертвите и заяви, че стои редом с правителството на Ливан за изправяне на виновните пред съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *