Жена пренася 2 кг. кокаин в изкуствен корем (ВИДЕО)

kokaКанадка се опита да принесе 2 кг. кокаин   в изкуствен корем, симулирайки бременност, съобщава Би Би Си.

28-годишната Табита Ричи е била спряна от властите в летището на колумбийската столица Богота, докато се е опитвала да се качи на полет до Канада. Това станало, след като една от полицайките там я попитал колко време остава до раждането й. Канадката видимо не харесала въпроса, което породило съмнения у служителката на реда. Вследствие на това тя погалила корема на Ричи, който и се сторил необичайно твърд и студен. След обстойна проверка се оказало, че всъщност жената носи прикрепен към тялото си изкуствен корем, направен от латекс. В него полицаите открили два  прилепени пакета, съдържащи поне 2 кг. кокаин.

На нелегалния пазар подобно количество наркотици може да се изтъргува на цена от близо $ 60 000.

Представители на местните власти заявиха, че родената в Торонто Ричи е пристигнала в Богота на 6-ти август, представяйки се за социална работничка. Тя ще бъде съдена по обвинения за трафик на наркотици, като е заплашена от присъда между 5 и 8 години затвор.

Според полицейските доклади на колумбийска територия има арестувани 864 чужденци, повечето, от които са задържани по обвинения за трафик на наркотици.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *