Ето я първата българка регистрирана във Фейсбук!

Ваня ПашеваВаня Пашева влиза в социалната мрежа в деня, когато става достъпна за всеки извън Харвард.

Ваня Пашева е първата българка Фейсбук-потребител!

Тридесет и две годишната красавица се оказа първата ни сънародница, която се е направила профил в най-популярната световна мрежа. Датата, когато социалният й живот неочаквано се е разширил онлайн е 1 март 2004 г ., предават от razkritia.com.

Това става преди десет години, по-малко от месец след като детето-чудо Марк Зукърбърг пуска любимата си рожба за студенти от Харвард, и в деня, когато до него получават достъп колегите му от още девет университета.

“Нямам спомен как точно съм се регистрирала. Предполагам, че просто съм чула от приятели и съм си направила профил”, споделя първата българска „фейсбукарка”.

Ваня Пашева е родена в София, но е истински гражданин на света. Красивата българка вече се е преместила в Испания от миналата седмица.

Тя научава за Фейсбук, когато следва икономика в най-големия конкурент на „Харвард” – “Йейл”. Брюнетката научила от вестника, че е пионер в света на социалните мрежи: “Не че съм знаела нещо повече от останалите хора, просто съм се случила на такова място”.

И тя като всички останали си направила профил във фейсбук, за да е в непрекъснат контакт със стари и нови приятели, да научава неща за тях и да качва снимки от живота си.

В този период се е дипломирала и колегите й се пръснали по всички точки на света. Всеки преживявал нещо ново, копнеел да го сподели с бившите колеги, а по-късно Фейсбук им станал ценен източник на информация. Ваня Пашева, например, знае за събитията в България и по света именно защото използва социалната мрежа .

Дори за последните събития в Украйна не ползва пресата или телевизията, а чете постове и статии, публикувани от приятели украинци.

В момента красавицата е направо безжалостна по отношение на фейсбук. Използва го за работа. Ваня Пашева разработва канал, в който пътешественици да общуват със свои събратя и да разказват за всички точки на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *