Ето как ДПС Варна си купи медиен комфорт

Ето как ДПС Варна си купи медиен комфорт ДПС Варна си купи медиен комфорт. Как ли? Лесно и евтино разбира се. Този комфорт струваше на Ерджан Ебатин разходите по една екскурзия  и няколко софри в … Турция. Кой се отзова на поканата също е ясно. ,,Острите пера на Варна“ Антон Луков ,,Накратко“ /пиар на областния на София Емил Иванов ДПС/, Георги Александров ,,Топновини Варна“ и любителката на ,,ени ракъ“ Веселина Томова ,,Афера“.

Ерджан Ебатин пое организацията и ,,финасирането “ на екскурзията на  варненските медийни корифеи, готови винаги да услужат срещу подобни жестове на внимание. Заведе ги в Бурса, организира им топло посрещане от кмета на турския град, води ги по софри и магазини. Томова разказва ,,От България тръгваме някак внезапно. Председателят на областната организация на ДПС – Варна Ерджан Ебатин отправя покана към варненски журналисти, отправена от кмета на Бурса – Реджеп Алтепе. Преди време в разговор между двамата, кметът на Бурса споменава, че с удоволствие ще приеме на гости варненски журналисти и преди двайсетина дни, смеейки се, напомня на Ерджан: „Ти нали ми обеща, че ще доведеш журналисти да видят Бурса?”. Така се отзоваваме в микробус „Мерцедес”, изпратен специално от Реджеп Алтепе, за да ни вземе от Варна и да ни доведе в града“

А защо си е давал толкова ,,зор“ и е влизал в излишни разходи областният лидер на ДПС стана ясно в последните седмици. След скандалното назначение на връх Никулден на Бейхан Хасанов /с досие от ДС и агентурен псевдоним Иво/ за директор на Агенцията по рибарство и аквакултури, последва и новината за самия г-н Ебатин. Той бе назначен за директор на РИОСВ Варна. Името му вече е поставено в сайта на РИОСВ. Сами може да видите как са представени тези назначения по сайтовете списвани от цитираните екскурзианти.

Но това не е всичко разбира се. Само преди дни стана известно, че Областният управител на Варна Иван Великов, под натиска на ДПС, е спрял промяната на имената на редица местности. Местният парламент бе гласувал промяната на имената от турски на български. Това накара варненския общински съветник Костадин Костадинов, да избухне и да организира протест за ,,честита нова година “ на 3.01.2014 г. пред Областна управа.  И реакцията на ,,ваканцувалите“ /както казват в ДПС/ журналисти отново е показателна. Заглавия от типа ,,Набедиха губернатора за човек на ДПС“ би трябвало да разплачат читателя от тази несправедливост към добрия и принципен човек Иван Великов.

Браво дами и  господа журналисти. Или може би е по-добре да ви кажем ,,Машалла“.  Леко с отразяването на новините свързани с ДПС Варна, че иначе няма екскурзии и баклава край Босфора. А етиката и морала, гражданската и журналистическа позиция…те не са важни.

Източник: ovarna.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *