Ето каква е тайната на леденият човек Йоци! (ВИДЕО)

леденият човек ЙоциПраисторическият човек Йоци е направил последните си крачки приживе ранен, с наложени рани с мъх.

Леденият човек Йоци разкри своята тайна. Легендарното същество е направило последните си крачки преди смъртта с покрити с мъх рани и така е прекосило Алпите, съобщи National Geographic, като се позова на последно проучване и подробен анализ чрез използването на революционен нов метод – чревно изследване, на ледената мумия на Йоци, предават от chudesa.net.

Според това сензационно проучване се оказало, че растителността е спомогнала при осъществяването на последните крачки от живота на Леденият човек. Древният човек е бил на възраст от 46 години, когато се наложило да преодолее огромно разстояние за изключително кратко време.

Мистерията с Йоци е започнала да се разплита още през 1991 година, когато в планински глетчер, намиращ се в Южен Тирол в Италия, е открита най-старата и отлично запазена ледена мумия на легендарното същество.

След последните проучвания, изследователите на Ледения човек са установили, че Йоци е загинал, пронизан от стрела и получена тежка рана на главата, докато той е преминавал през Алпите преди повече от 5 300 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *