ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ВНЕСЕ СЕГНАЛ ЗА „АЛО, БАНОВ СЪМ“ ДО ОЛАФ

Yoncheva signal bgnes

Според говорителката на БСП доказателствата са безспорни както от документите, така и от аудио файла

Депутатът от БСП Елена Йончева очаква сериозно разследване по случая „Ало, Банов съм“ от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Тя изпрати официално случая до службата, информират от пресцентъра на БСП. По думите на Йончева аферата показвала модела, по който работи българското правителство.

„Очакваме сериозно разследване от ОЛАФ и от българската прокуратура. Случаят е пределно ясен. Доказателствата са безспорни както от документите, така и от аудио файла“заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“, след като внесе сигнала по случая до ОЛАФ.

„Не е важно дали министър Боил Банов ще подаде оставка. Важното е, че аферата „Ало, Банов съм“ показва модела, по който работи българското правителство. Това е моделът Борисов. След седем години „Ало, Ваньо“, се е развил в „Ало, Банов съм“, категорична бе Йончева. Тя добави, че механичната смяна на министъра няма да доведе до нищо. „Правото на „Ало“, заличава реда и правовата държава и ни вкарва в джунгла“, каза Йончева.

Сигналът на Йончева до ОЛАФ беше приет от представител на Европейската комисия в София. С червената депутатка беше и зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски, който заяви, е сигналът е подписан от председателя на БСП Корнелия Нинова и от народни представители.  „Всички ние заставаме зад този сигнал с имената си и ще настояваме докрай – истината да излезе на бял свят“, заяви той.

БСП сезирали и главния прокурор Цацаров. В документите, изпратени до Цацаров и ОЛАФ, има и флашка със звуков файл на разговора, „в който се разкрива моделът на печелене и управление на проекти, видеоматериал с интервюто на Елена Йончева със защитения свидетел и пресконференцията, на която беше оповестена цялата информация от БСП“, пишат от преслужбата на БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *