ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ ОБСЪЖДА ДНЕС ПАКЕТА „МОБИЛНОСТ” НА МАКРОН

655-402-evroparlamentyt-ni-podkrepia-za-shengen

Промените станаха повод за национален протест на превозвачите у нас

На днешната сесия на Европейския парламент в Страсбург евродепутатите ще обсъждат решението на Европейската комисия по Пакета „Мобилност“. Пакетът „Макрон“ ще бъде първата тема за дебати в ЕП.

Според превозвачите промените в законодателството ще доведат до масови фалити на фирми. Според тях целта е да се елиминират от пазара българските, полските, унгарските и румънските превозвачи. Вчера, 27 май, темата коментира евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който пропътува Европа в ТИР, за да „влезе в обувките“ на превозвачите, които скочиха срещу Пакета „Макрон“. По думите му протестът на превозвачите е основателен.

Припомняме и че евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че се организира протест на превозвачите и в столицата на ЕС Брюксел. „Най-важният въпрос е нахалството и наглостта на част от лобистите в определени държави, най-вече Франция, които се опитват по един антиевропейски начин да създават евроскептицизъм. Те разглобяват ЕС. Опитват се да откраднат един цял български сектор. Опитват се с непазарни методи да въведат административна пречка, така че българските превозвачи да фалират и да могат да вземат техните работници там като гастарбайтери. Това е безпрецедентно“, категорично заяви Джамбазки.

„До този момент не съм забелязал промяна на позициите от страна на Франция и Германия, но ние ще се борим до последно за исканията на нашите превозвачи“. Това заяви българският евродепутат Петър Курумбашев в интервю за БНР във връзка с днешното обсъждане на промените, които ще се въведат с пакета „Мобилност“, на сесията на ЕП в Страсбург.

Сесията на ЕП започва в 18 часа българско време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *