ДО МЕСЕЦ ОБЯВЯВАТ ПОРЪЧКАТА ЗА САЙТ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

Lilyana Pavlova bgnes

В момента функционира официална страница на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, на която може да бъде открита цялата информация за дейността на екипа на министерството

До края на юли ще бъде обявена обществената поръчка за официалния сайт на Българското председателство, съобщиха от правителството. Това ще стане по всички изисквания на закона и с цялата задължителна и необходима публичност, уверяват от Дирекция „Комуникация и пресцентър“ на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

От подчиненото на Павлова министерство категорично не са съгласни с твърдения, че сайтът на Българското председателство няма версия на английски език. „Не може да има версия на какъвто и да било език, тъй като въобще не е стартирала процедурата за изграждането на официалния сайт на председателството”, заявяват от там.

В момента функционира официална страница на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, на която може да бъде открита цялата информация за дейността на екипа на министерството. Традиционно официалните портали на ротационните председателства на Съвета на ЕС се активират до месец преди старта на председателството. Така направиха и естонците, поясняват още от министерството.

„Както при всички останали официални портали, така и изграждането на българския ще бъде съгласувано с Генералния секретариат на Съвета, тъй като има задължителни изисквания. Пак с Генералния секретариат ще бъде съгласувано и заданието за официалния портал на Българското председателство”.

БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *